F. T.

Ieri dimineaţă, poliţiștii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, susţinuţi de lucrători operativi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au luat calea spre patru locaţii din zonă (două în Ploiești și două în Poiana Câmpina), precum și a Capitalei și altor două judeţe – Giurgiu și Brașov, într-o amplă acţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de proxenetism.
Motivul pentru care anchetatorii prahoveni i-au trezit cu noaptea în cap pe suspecţi a fost acela că, în baza informaţiilor deţinute și a documentărilor , a reieșit faptul că, începând cu luna iulie a acestui an, cei vizaţi de percheziţii ar fi racolat mai multe femei pentru a se prostitua atât în ţară, cât și în Marea Britanie. “Totodată, o parte dintre persoanele în cauză facilitau practicarea prostituţiei, prin închirierea de imobile în acest scop”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
Până aseară, urmau să fie aduse, cu mandat, la sediul poliţiei de pe Vasile Lupu, nouă persoane, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale – cercetarea în stare de liberate sau de reţinere.