• Echipa de la CSM Ploieşti, vicecampioană naţională

Petre Apostol

În perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, în staţiunea Băile Olaneşti, s-au desfășurat finalele Campionatelor Naţionale de Șah pe echipe mixte de juniori, concursul fiind organizat la patru categorii de vârstă: 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani.
La competiţie au fost prezente echipe şi de la Clubul Sportiv Universitar Ploieşti (director Octavian Bădiceanu) şi de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (antrenor Nicolae Grigore), care au avut rezultate foarte bune la categoria 14 ani.
Surpriza frumoasă a fost realizată de echipa Clubului Sportiv Universitar Ploiești, care a cucerit titlul naţional, formaţia ploieşteană fiind alcătuită din jucătorii Cristian Stoian, Cristian Ștefan Şerban, Alexandra Ioana Pătru, Ana Cristina Coman, Alexia Iuliana Marin, căpitan fiind Constantin Țurlea.

1sah U14CSU Ploieşti a încheiat cu 11 puncte, obţinând două victorii (3-1 cu CSM Ploieşti şi 4-0 cu ACS Speranţa Jucu) şi două remize (cu CSM Sighetu Marmaţiei şi cu CSM Bucureşti) în cele patru partide disputate.
De remarcat faptul că CSM Ploieşti şi-a adjudecat medaliile de argint, echipa fiind alcătuită din jucătorii Flavius Stroe, Anamaria Raţă, Andrei Raţă şi Carmen Dragomir, în condiţiile în care ultimii doi sportivi au doar 12 ani. După înfrângerea din prima rundă din duelul 100% ploieştean, elevii antrenorului Nicolae Grigore au câştigat celelalte trei partide disputate, cu CSM Sighetu Marmaţiei, scor 2,5-1,5, cu ACS Speranţa Jucu, scor 4-0, respectiv cu CSM Bucureşti, scor 2,5-1,5.
De remarcat ar fi şi faptul că Anamaria Raţă a încheiat cu procentaj de 100% la masa 1 a fetelor, cu 4 puncte din 4 posibile.
De menţionat că în cadrul evenimentului de la Băile Olăneşti s-au organizat şi turnee de şah blitz, iar la categoria 14 Cristian Stoian, de la CSU Ploieşti, a obţinut medalia de aur, câştigând toate cele şapte partide disputate.
În plus, clubul universitar a mai obţinut o medalie de bronz la turneul respectiv, prin Alexandra Ioana Pătru, care a ocupat locul al treilea la feminin, încheind cu patru puncte, fiind, totodată, pe locul al şaselea în ierarhia open din 20 de concurenţi.