Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, la Parlament, că şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, va avea loc săptămâna viitoare.
Acesta a adăugat că „despre fiecare ministru se va discuta, foarte deschis”.
Liderul social-democrat a menţionat că la CExN al PSD va fi făcută doar o analiză a miniştrilor partidului, nu şi a celor din coaliţia de guvernare.
„Vom respecta deciziile colegilor de la ALDE. Drept urmare nu am ce să comentez”, a spus Dragnea.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că analiza premergătoare remanierii vizează activitatea ministerelor şi implementarea programului de guvernare şi nu se referă ”la un nume sau la altul din guvern”.
”Lucrurile pe care am să le aduc în faţa CExN nu vor face referire la nume. Voi face o analiză, de fapt am terminat-o, legată de activitatea şi de îndeplinirea programului de guvernare. Pentru mine este important ca programul de guvernare cu care am venit în faţa românilor să devină realitate, iar evaluarea mea nu va fi referitoare la un nume sau la altul din guvern, ci la ceea ce a realizat” a declarat premierul Viorica Dăncilă la INDAGRA.
Şeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câţi miniştri vor părăsi Cabinetul.
Premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială în zona Golfului Persic, unde va avea întrevederi cu şeici şi oameni de afaceri din Qatar, precum şi cu oficiali şi reprezentanţi ai companiilor din Sultanatul Oman, unde a fost inaugurată, luni, ambasada României la Muscat.

• S-a stabilit cine va prelua funcţiile disidenţilor excluşi

CEx a stabilit cine va ocupa interimar funcţiile rămase libere, după excluderile lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Astfel, Rovana Plumb preia interimar şefia PSD Dâmboviţa, iar liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, preia funcţia de vicepreşedinte PSD, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.
Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb va ocupa interimar, până la organizarea unor noi alegeri în filială, funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa, după excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu, au spus surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX. Totodată, Şerban Valeca, liderul PSD Argeş, va prelua interimar funcţia de vicepreşedinte PSD, după plecarea lui Ţuţuianu.
Un post de vicepreşedinte PSD care rămăsese vacantat, după numirea lui Gabriel Vlase la şefia SIE, va fi ocupat de liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, potrivit surselor citate. În ceea ce priveşte şefia PSD Ialomiţa care aparţinea lui Marian Neacşu, exclus şi el luni din partid, social-democraţii nu au decis în CEx cine va prelua funcţia, au adăugat sursele menţionate.
Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, la Parlament, excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu şi a secretarului general, Marian Neacşu.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni seara că decizia nu a fost luată ca urmare a scrisorii semnate în care era contestată conducerea PSD, ci ca urmare a acţiunilor de după, cum ar fi discuţii cu Opoziţia.