Guvernul chinez a ordonat companiilor din domeniul tech care operează în țară să colecteze mai multe date despre utilizatorii lor, inclusiv numele lor real și tipul de hardware pe care îl utilizează pentru a accesa site-urile, informează The Telegraph și preluat de Hotnews. Administrația chineză Cyberspace a publicat joi noile cerințe, informând întreprinderile că noile prevederi vor intra în vigoare la 30 noiembrie. Noile restricții impun întreprinderilor de social media, forumurilor online, serviciilor video și motoarelor de căutare să colecteze în mod constant informații detaliate despre utilizatori și să stabilească sisteme de raportare a acestor informații la poliție atunci când ele sunt solicitate. Administrația Cyberspace a declarat joi că noile reglementări au fost concepute pentru a împiedica ,,răspândirea informațiilor ilegale și dăunătoare” în mediul online. Orice afacere tech care operează în China, care deține ,,atribute de opinie publică” sau o ,,capacitate de mobilizare socială” va fi afectată. Cele mai mari companii de acest fel care operează în China, inclusiv Tencent, Baidu și Alibaba, sunt susceptibile de a intra în domeniul de aplicare al noilor norme.
Întreprinderile vor fi, de asemenea, obligate să efectueze controale regulate de securitate a propriilor procese și date, a spus Administrația Cyberspace. Agenția guvernamentală a avertizat de asemenea că va efectua propriile controale la fața locului pentru a verifica dacă acestea respectă noile legi.
Guvernul chinez a supravegheat îndeaproape utilizarea internetului de către cetățeni, inclusiv restricționarea site-urilor pe care aceștia le pot vizita prin așa-numitul „Marele Firewall”.