Petre Apostol

După ce a trecut, în două seturi (scor 6-2, 7-5), de Greta Arn (Ungaria), în primul tur de pe tabloul principal al turneului WTA din seria 125K de la Limoges (Franţa), jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 71 în clasamentul mondial, cap de serie nr. 4 la turneul din Hexagon) a evoluat, miercuri seară, împotriva americancei Jamie Loeb, în optimile de finală.
Sportiva din Statele Unite ale Americii, situată pe locul 183 WTA, o eliminase pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva (locul 134 WTA), scor 6-2, 6-4, în primul tur.
Ana Bogdan a întâmpinat probleme în primele două ghemuri pe propriul serviciu, fiind nevoită să salveze câte două mingi de break de fiecare dată. Dar sportiva prahoveană a fost cea care a rupt echilibrul partidei, realizând break în al şaselea ghem. În plus, aceasta a încheiat actul cu un break alb, câştigând, de altfel, 11 din ultimele 12 puncte şi adjudecându-şi setul cu scorul de 6-2.
Jamie Loeb a început mult mai bine setul secund, relizând break încă din primul ghem, după care s-a desprins chiar la două breakuri distanţă, scor 4-1. Însă, Ana Bogdan a replicat, recuperând, mai întâi, un break, reuşind, în cele din urmă, să egaleze la 5. Mai mult, sportiva prahoveană a avut două mingi de meci în ghemul al 12-lea, pe serviciul adversarei, dar jucătoarea americană a reuşit să trimită setul în tiebreak.
În tiebreak, ambele jucătoare au realizat câte un mini-break în primele patru puncte, după care Ana Bogdan a reuşit să se desprindă, mai întâi la 4-2, după care la 6-3, gestionând avantajul construit, pentru a se impune cu scorul de 7-4, din a patra minge de meci avută.
Astfel, jucătoarea din Sinaia a obţinut calificarea în sferturile de finală ale întrecerii de la Limoges, fază în care se va confrunta, astăzi, cu învingătoarea dintre Evgeniya Rodina (Rusia, locul 88 WTA, cap de serie nr. 7) şi Audrey Albie (Franţa, locul 393 WTA, prezentă pe tabloul principal din calificări).