F. T.

Ieri dimineață, polițiștii prahoveni, împreună cu ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești, au descins la 31 de locații din Prahova, Ilfov și Suceava, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu țigări.
Conform anchetatorilor, descinderile din Prahova au avut loc în Ploiești și Băicoi, la mai multe persoane bănuite în cauză că s-ar fi aprovizionat cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale.
Per total, din cele trei județe, polițiștii prahoveni au ridicat peste 300.000 de țigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, tutun vrac și telefoane mobile.
“Din cercetări a reieșit că, din anul 2017 și până în prezent, persoanele vizate s-ar fi aprovizionat cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale, țigări pe care, ulterior, le-ar fi distribuit și comercializat în diverse localități. Pachetele cu tutun aveau aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autoritățile din Ucraina și Moldova”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova.
29 de persoane – suspecți, martori, cumpărători – au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și, implicit, dispunerea măsurilor legale.