Violonista Anna Savkina (Rusia) este solista invitată în concertul de astăzi de la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti. De la ora 19.00, orchestra simfonică la al cărei pupitru dijioral se va afla maestrul Dumitru Goia a pregătit pentru publicul meloman Simfonia a V-a, în re minor,
op. 47 – Dmitri Șostakovici, Dans Rusesc din baletul „Lacul Lebedelor” pentru vioară și orchestră- Piotr Ilici Ceaikovski, „Serenada Melancolică” în si bemol minor, op. 26, pentru vioară și orchestră – Piotr Ilici Ceaikovski „Amintiri despre un loc drag…”, trei piese op. 42 pentru vioară și orchestră (aranjament Aleksandr Glazunov)- Piotr Ilici Ceaikovski și Vals de concert nr. 1, în Re major, op. 47 – Aleksandr Glazunov. În ceea ce o priveşte pe solista invitată, aceasta s-a născut în Bratsk (Siberia). A început studiul viorii la vârsta de 5 ani, dovedind încă de la primele lecții abilități muzicale excepționale, un an mai târziu participând la Masterclass-uri cu profesorul Vladimir Ivanov de la Conservatorul de Stat „Ceaikovski” din Moscova, la vârsta de 7 ani câștigând Premiul II la Concursul de vioară de la Nizhny Novgorod. De-a lungul anilor, Anna Savkina a colaborat cu orchestre importante sub bagheta dirijorilor Vladimir Fedoseyev, Vladimir Spivakov, Vladimir Sirenko, Yuri Bashmet, Felix Korobov, Alexander Rudin, Vasily Valitov, Jovica Rado, Dumitru Goia, Leonid Nikolaev, Pascal Verrot și a efectuat turnee în Europa și Asia.
Biletele la concert sunt în valoare de 20 lei (tarif întreg), 15 lei (pentru pensionari) și 5 lei (elevi/studenți), putând fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic-11-octom…/.