FC Petrolul Ploieşti – Luceafărul Oradea 6-2 (3-2)

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 3000. Au marcat: Chindriş (2), Lumu (8), Ţigănaşu (26, 53), Oros (62, autogol), Ştefănescu (75)/Paraschiv (13, 34).
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga, Ţicu, Ţigănaşu – Cruceru, Chindriş – Lumu, Marinescu (cpt), Ştefănescu – Tamuz. Antrenor: Leo Grozavu.
Luceafărul: Moroz – Torişte, Oros (cpt), Baican, Moihedja – Roşu, Chiorean, Codoban, Gunie (30 Prejmer) – Paraschiv, Ţâră. Antrenor: Cristian Lupuţ.
Cartonașe galbene: Țicu (60)/ Chiorean (80)
Au arbitrat: Viorel Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) şi Adrian Păunescu (Rm. Vâlcea).
Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Traian Marcu (Sibiu).
Jucătorul meciului: Alex Ţigănaşu

tare bLeo Grozavu îşi „joacă”, aşa cum vrea el, „cartea”. Contestat din toate părţile după eşecul de la Piteşti, 3-0 cu FC Argeş, antrenorul a refuzat să plece înaintea meciului cu echipa Luceafărul, pe care o cunoştea atât de bine, şi a trecut în cont un succes la… scor de tenis: 6-2. La capătul unui joc în care oaspeţii au făcut figuraţie, unele faze fiind „de interpretat”, pentru cei… răutăcioşi, Petrolul a învins fără probleme şi va promova cu brio dacă va juca la fel / va avea aceiaşi adversari! Din păcate, nu sunt toţi „luceferi” şi vor urma alte probleme!
Mai ales că Grozavu i-a scos din lot pe Arnăutu, Antoche şi Bolboaşă, nu i-a folosit pe alţi câţiva, iar ieri l-a readus la antrenament pe… Prunescu cel despre care spusese că nu intră în planurile sale. Şi, „jocul” va continua cu alte şi alte strategii, stratageme, chiar dacă deznodământul va fi … acelaşi!
Revenind la meciul de pe arena “Ilie Oană”, “lupii” au punctat de câte trei ori în fiecare repriză, prin Chindriş, Lumu, Ţigănaşu (2), Oros (autogol) şi Ştefănescu, iar, în prelungiri, Toto Tamuz a irosit o lovitură de pedeapsă, soarta punctelor fiind decisă după nici zece tare cminute, când Petrolul avea, deja, un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj (goluri Chindriş – min. 2, cu o lovitură de cap expediată din mijlocul careului, după un corner bătut, de pe dreapta, de către Lumu, iar olandezul l-a majorat, atunci când, după o pasă ideală a lui Marinescu, a rămas singur cu Moroz şi a înscris în min. 8). Imediat avea să fie 2-1, pentru că Paraschiv (13) a speculat o nesiguranţă a defensivei petroliste şi, cu o reluare, din faţa porţii, a redus din handicap, dar Ţigănaşu (26) a refăcut diferenţa cu un şut la firul ierbii, de la 25 de metri, plasat lângă bara din stânga lui Moroz, după o minge mişcată, la o lovitură liberă. Luceafărul a mai dat “semne de viaţă” prin acelaşi Paraschiv (min. 34, 3-2), un tânăr de 19 ani, care a profitat de un nou moment de visare al ploieştenilor, defensiva fiind “reaşezată” cu Ghinga şi Ţicu în centru.
După pauză, însă, oaspeţii au cedat, Ţigănaşu (53) făcând “dubla”, cu un şut la colţul lung de la 12 metri şi tot el a avut jumătate de merit la golul de 5-2, cu o centrare trimisă, tare, în faţa porţii orădene, la care “căpitanul” Oros (62) a intervenit nefericit, lăsându-şi fără replica propriul portar. Ştefănscu (min. 75, 6-2) a tras “biletul câştigător”, iar prelungirile puteau să aducă şi prima reuşită pentru Toto Tamuz de la revenirea în tricoul ploieştenilor, însă atacantul israelian a executat pe lângă poartă o lovitură de pedeapsă!
S-a terminat 6-2, iar Petrolul atinge, cu acest succes, cota 22 în clasament, după 11 runde. În weekend, “lupii” au liber, pentru ca următoarea confruntare să fie tot pe “Ilie Oană”, miercuri, 17 octombrie, de la ora 19.30.