Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că poartă discuţii cu ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru a vedea care sunt cele mai bune variante pentru noua taxă auto, existând şanse să fie evitată introducerea acesteia de la începutul anului viitor,potrivit Mediafax.
„Pe partea de poluare, de taxe de mediu, aici este o discuţie pe care Ministerul Mediului o poartă cu cei de la Comisia Europeană pentru a vedea exact ce anume: cilindree, partea de euro, partea de poluare, aici este zona. Noi, în schimb, am propus o variantă foarte utilă, astfel încât să nu venim cu o nouă taxă pentru români. Asta este o propunere pe care am discutat-o deja cu doamna vicepremier pentru a găsi cea mai bună formulă, astfel încât să nu mai venim cu o nouă taxă. Deci, lucrurile sunt separate, dar sunt în discuţii şi în analize la nivel de Guvern”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.
Oficialul de la Finanţe a precizat că măsurile pe care ministerul de resort încearcă să le ia nu sunt de impunere, ci de analiză a ceea ce au alte state mai bun pentru a putea prelua acele idei.
„Ce au bulgarii de oamenii îşi înmatriculează maşinile în cealaltă parte? Hai să vedem cum să facem ca ei să se întoarcă să facă înmatricularea în România şi chiar să fie fenomenul invers. (…) Vrem să vedem dacă maşinile înmatriculate în Bulgaria le putem repatria, ca să spun aşa”, a subliniat Teodorovici.