Guvernul acestei ţări a decis abolirea pedepsei capitale

F. T.

Guvernul malaezian a decis abolirea pedepsei cu moartea, însă o decizie definitivă urmează a fi luată săptămâna viitoare, în Parlamentul acestei țări.
Potrivit presei internaționale, măsura vizează peste o mie de deținuți condamnați la pedeapsa cu moartea pentru comiterea a diverse infracțiuni, printre care se numără și traficul de droguri.
În prezent, în Malaezia se află închis și condamnat definitiv la moarte și un prahovean – Ionuț Gologan, din Telega. El a fost prins și arestat în vara anului 2012, pe aeroportul din Kuala Lumpur având asupra lui 1,494 de kilograme de droguri. A fost judecat și condamnat definitiv, în anul 2016, la pedeapsa capitală. Numeroase tentative de comutare a pedepsei cu moartea făcute de către oficiali români din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Justiției și alte instituții au rămas, până în prezent, fără niciun rezultat.
Șansa la viață a lui Ionuț Gologan atârnă, pe de o parte, de cuvintele ministrului Justiției din Malaezia, care a declarat că “Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv”, iar pe de alta, de ceea ce va decide Parlamentul acestei țări.