Președintele Organizației internaţionale a Poliţiei (Interpol), Meng Hongwei, și-a prezentat demisia, duminică, după ce a fost arestat preventiv în China, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Hotnews.
Beijingul a anunțat ieri că președintele chinez al Interpolului, dat dispărut după ce a revenit în țară în urmă cu peste zece zile, este suspectat că a „încălcat legea”, scrie AFP. Meng Hongwei „este vizat în prezent de o anchetă deoarece este suspectat că a încălcat legea”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei centrale de inspecție disciplinară a Partidului Comunist chinez, însărcinat cu combaterea corupției în rândul membrilor săi. Șeful Interpol a fost dat dispărut după ce, pe 29 septembrie, a venit în China din Franța.
Poliția franceză a demarat o investigație după ce soția lui Meng Hongwei, directorul Interpol, l-a dat dispărut pe soțul ei.
Soția lui Meng, care trăiește în Lyon, unde este sediul Interpol, a contactat poliția pentru că nu a mai primit niciun semn de la soțul ei de când acesta a plecat în China, țara sa natală, pe 29 septembrie, au spus sursele citate.
Meng a fost viceministru al Securității Publice în China, potrivit site-ului Interpol. El a fost ales în funcția de președinte al structurii Interpol în noiembrie 2016, mandatul fiind de patru ani.