F.T.

După ce, miercuri, polițiștii prahoveni au descins în 31 de locații din Prahova (Ploiești și Băicoi), Suceava și Ilfov, la contrabandiști cu țigări, ieri a venit rândul ofițerilor de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Ploiești să facă același lucru, efectuând 17 percheziții în Prahova, Dâmbovița și Botoșani.
Acțiunea anchetatorilor de la combaterea crimei organizate s-a derulat sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Ploiești și a vizat un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
Astfel, potrivit unui comunicat al BCCO Ploiești, “din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2018, persoanele bănuite ar fi introdus pe teritoriul României, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, mai multe cantități de țigarete”.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 160.000 de țigări, 20.000 de lei și 9.760 de euro. Totodată, 15 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Ploiești pentru audieri.
În ceea ce privește descinderile pe linia furturilor din locuințe, ieri dimineață, polițiștii din cadrul IPJ Prahova au descins la trei locații, unde locuiesc persoane bănuite de asemenea infracțiuni.
Faptele ar fi fost comise în perioada ianuarie – octombrie a.c., iar conform documentării de până acum a modului în care acționau suspecții, reprezentanții poliției prahovene au precizat că “persoanele în cauză ar fi pătruns în mai multe locuințe și anexe din județul Prahova, profitând de faptul că proprietarii lăsau ușile sau porțile descuiate, iar din interior sustrăgeau diverse bunuri pe care ulterior fie le foloseau în interes propriu, fie le vindeau”. Valoarea bunurilor furate de către persoanele suspectate – două la număr , care de altfel au și fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate – este estimată la peste 10 000 de lei.