•  Deşi mâncaţi puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, aveţi probleme digestive în mod frecvent? Dacă sunteţi în căutarea motivelor, aflaţi că de vină poate fi modul în care combini alimentele. Friptura cu carbohidraţii, de exemplu. Nu de puţine ori aţi auzit că nu trebuie să mâncaţi friptură cu cartofi prăjiţi. De fapt, nu trebuie să combinaţi la nicio masă proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Această asociere încetineşte absorbţia substanţelor nutritive, deoarece carnea se digeră mai repede decât cartofii. Rezultatul este dezastruos pentru siluetă, sistemul imunitar este la pământ, iar kilogramele se depun văzând cu ochii, potrivit Click.
  •  Cerebelul, deşi a fost anterior subestimat, este ”centrul de control al calităţii din creier”. În cazul structurii cerebrale umane, cerebelul este legat de zone implicate în gândirea profundă, afirmă cercetătorii Universităţii Washington din St. Louis. „Credem că cerebelul acţionează ca ultima unitate de control al calităţii din creier”, a declarat Scott Marek, cercetător din cadrul Universităţii Washington. Conform NPR, descoperirea se adaugă sumei de dovezi ce arată că de fapt cerebelul „nu este implicat doar în funcţii senzo-motorii, ci este implicat în tot ceea ce facem”, a declarat
    dr. Jeremy Schmahmann, neurolog din cadrul Universităţii Harvard, potrivit Descoperă.
  • Legătura dintre ceea ce vedem şi modul în care ne amintim se slăbeşte pe măsură ce îmbătrânim. Uitarea şi pierderea memoriei sunt comune printre vârstnici, dar nu se ştie ce provoacă aceste schimbări. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Rotman au făcut anumite descoperiri în acest domeniu, iar acestea ar putea contribui la identificarea semnelor de demenţă mai devreme. Mişcările ochilor sunt importante pentru colectarea informaţiilor, iar centrul de memorie al creierului, adică hipocampul, este important pentru a conecta aceste date ca să formeze o amintire despre ceea ce vedem în faţa ochilor.