•  Sarea este strict necesară pentru buna funcţionare a organismului. Totuşi, un regim fără sare poate fi recomandat în anumite cazuri, sub supraveghere medicală, dar soluţia ideală ar fi să mâncăm sănătos, cât mai puţine alimente procesate, folosind o sare de calitate. Regimul fără sare le este indicat persoanelor care urmează un tratament cu cortizon, fiindcă, în asociere cu sarea, acesta determină retenţia de apă. Reducerea consumului de sare poate fi utilă în combaterea celulitei, potrivit CSID.
  •  Punctul cel mai intens de somn este reprezentat de Mişcarea Rapidă a Ochilor care intervine între orele 2 şi 5 dimineaţa. Pentru a ne odihni corespunzător şi a ne menţine sănătoşi avem nevoie de 7-9 ore de somn, pentru adulţi, 10 ore, pentru adolescenţi în timp ce nou-născuţii au nevoie de 17 ore de somn. În mod surprinzător, cel mai adânc somn este înregistrat iarna, iar cel mai odihnitor, pe durata verii, potrivit Click.
  •  Medicul oftalmolog, Monica Pop, a atras atenţia asupra pericolului la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz. „Grijă mare, nu vă uitaţi niciodată în lumina blitz-ului şi nu ascultaţi sfaturi neavenite! Scotomul central te poate afecta, cu timpul, zona maculară (zona de vedere centrală) ducând la scăderea treptată și ireversibilă a vederii. E de preferat să faceţi poze fără blitz, iar când acesta se impune, mutaţi privirea ușor lateral, nu priviţi direct în lumină (în momentul flash-ului), nu vă uitaţi direct!”, potrivit Unica.
  •  Încălţămintea pentru persoanele care prezintă picior diabetic trebuie să îndeplinească câteva caracteristici esenţiale: să aibă un branţ interior detaşabil, de minimum 5-8 mm, care să poată fi scos pentru a se putea introduce orteza pentru picior prescrisă, atunci când necesită acest lucru, să aibă o căptuşeală fără cusături sau suprapuneri de materiale care să creeze puncte de presiune pe suprafaţa dorsală a piciorului, zonă cu risc de ulceraţii la fel de importantă ca şi suprafaţa plantară, potrivit Descopera.