V. Stoica

Consiliul Județean Prahova așteaptă evaluarea celor cinci proiecte cu fonduri europene destinate îmbunătățirii calității condițiilor din spitalele pe care le are în administrare, respectiv Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.
Săptămâna trecută, două proiecte au fost depuse spre finanțare europeană – extinderea, reabilitarea, modernizarea dar și dotarea ambulatoriilor integrate ale maternității și Spitalului Județean de Urgență, ceea ce înseamnă că – după semnarea contractelor de finanțare – vor putea demara procedurile de începere a lucrărilor destinate celor două obiective.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, dintre cele 11 proiecte depuse spre finanțare de către Consiliul Județean Prahova, cinci sunt pentru spitalele de interes județean. “După cum am afirmat în nenumărate rânduri, dorința și prioritatea mea cea mai mare, în acest mandat, este de a îmbunătăți calitatea infrastructurii medicale”, a afirmat șeful administrației județene.
Alături de cele două proiecte destinate modernizării ambulatoriilor de la Județean și maternitate, au mai fost depuse pentru finanțare europeană și proiectele de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația judeţului Prahova și anveloparea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.
Toate acestea, dar și proiectul finanțat cu fonduri de la bugetul județului – modernizarea Spitalului de Urgențe Ploiești, care se află în derulare – vor îmbunătăți condițiile din spitalele mari ale Prahovei, pentru a le aduce mai aproape de standardele normale într-o țară civilizată.