Vremea va fi în general apropiată de normalul pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, iar probabilitatea de ploaie va redusă, conform prognozei pentru intervalul 8-21 octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În Muntenia vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi în general uşor mai ridicate decât în mod normal în prima săptămână. Valorile termice diurne se vor menţine în jurul mediei de 22 de grade până în data de 12 octombrie, când vor marca o scădere uşoară, spre medii de 19-20 de grade, valori ce se vor păstra şi în a doua jumătate a intervalului. Mediile nocturne vor fi în creştere, de la 6 la 9 grade până în data de 11 octombrie, apoi vor intra într-un proces de scădere, ajungând la medii de 6 grade şi se vor redresa de la jumătatea celei de a doua săptămâni, spre 9-10 grade.
În prima săptămână ploile se vor semnala izolat şi vor fi slabe cantitativ. Probabilitatea ca ele să fie pe arii ceva mai extinse va creşte treptat în timpul săptămânii 14 – 21 octombrie.
La munte, vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variaţii semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere uşoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, şi o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat şi trecător vor fi ploi slabe.