F. T.

Ieri, în județ au fost instituite mai multe filtre rutiere, acestea având ca scop atât prevenirea și combatearea cauzelor generatoare de accidente, cât și sancționarea acelora care nu respectă normele de conduită în trafic.
În acest context, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) DN1 s-au axat în principal pe “neacordarea de prioriate la trecerile pentru pietoni” – aceasta fiind una dintre principalele cauze generatoare de accidente. În urma raziilor efectuate în intervalul orar 8- 10, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.340 de lei, fiind, de asemenea, ridicate patru permise de conducere.
La Vălenii de Munte, în același interval orar, agenții rutieri au controlat aproape 40 de autovehicule, legitimând tot atâtea persoane. Rezultatul acțiunii: 21 de amenzi, însumând peste 4.000 de lei.
Tot ieri, între aceleași ore ( 8 – 10), a fost desfășurată o acțiune rutieră pe raza orașului Boldești-Scăeni, la care a participat și un inspector RAR, urmărindu-se îndeosebi depistarea autovehiculelor care circulă pe drumurile publice cu defecțiuni tehnice. Au fost verificate 20 de autovehicule și… două atelaje hipo. În urma acțiunii, au fost date nouă amenzi, în sumă totală de 2.320 de lei, fiind, de asemenea, reținute un permis de conducere și trei certificate de înmatriculare.
Exemplu de infracțiuni rutiere, prezentate de către reprezentanții direcție de specialitate din cadrul IPJ Prahova: “Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” – două, în Ploiești și Bucov); “Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu are permis – două, în Bușteni și Bucov).