F. T.

Ieri dimineață, polițiști din cadrul IPJ Prahova și ai Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul MAI, sprijiniți de jandarmi, au descins la șapte locații din Prahova și Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni silvice.
După cum se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, “din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – septembrie a.c., persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras material lemnos, pe care ulterior l-ar fi comercializat”.
Prejudiciul cauzat prin furturile de lemn pe care se presupune că le-ar fi comis suspecții se ridică la aproximativ 40.000 de lei.
În Prahova, perchezițiile au avut loc în comuna Lapoș și în satele arondate. Iar în contextul în care amintita localitate se află poziționată la granița cu Buzăul, este lesne de înțeles că oamenilor legii nu le-a fost greu să dea “o fugă” și pe la suspecții din județul învecinat.
Șapte persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul poliției prahovene de pe strada Vasile Lupu, urmând ca anchetatorii să decidă dacă se impune continuarea cercetărilor cu cei ridicați (sau cu unii dintre ei) în stare de reținere sau de libertate.