Mâine, Hipodromul Ploieşti va fi, din nou, gazda unei noi reuniuni hipice, ultima înainte de cea care va găzdui Derbyul României la Trap.
Vor fi şapte curse – patru de galop, două de trap şi una de ponei – precum şi un eveniment inedit: o licitaţie de cai .
Dintre cele patru curse de trap, cel mai atractiv este, cu siguranţă, „Premiul de Încercare”, cea de-a doua întrecere premergătoare Derby-ului de Trap al României, programat pe data de 7 octombrie. Spre deosebire de cealaltă cursă în care se impune prezenţa cailor ce vor să alerge în Derby, „Premiul cailor de 4 ani”, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, de această dată nu este permisă participarea cailor străini.
Reuniunea va fi deschisă, la ora 10.00, de Premiul Nurofen, va continua cu Premiul Olimp, la 10.30, după care va propune, de la 11.00, „main eventul” trapului de duminică, „Premiul de Încercare”, ce va avea 9 cai la start.
Vor urma cursa despre care se poate spune că place întotdeauna tribunelor – cea rezervată poneilor (11.20), precum şi ultima întrecere de trap, Premiul Ortoza (ora 11.40).
După ora 12.00, atenţia se va muta pe pista de galop, acolo unde sunt programate două curse: una rezervată cailor pur sânge englez, de la 12.10, şi alta destinată cailor pur sânge arab, de la ora 12.30.