Marian Badea – baschetprahova.wordpress.com

De la începutul acestei săptămâni, până duminică, 9 septembrie, mai mulţi baschetbalişti ploieşteni participă la tabăra de pregătire – „Tabăra Giganţilor”, care este organizată la Sighetu Marmaţiei, de către Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.
La eveniment au fost selecţionaţi copii născuţi în 2006, ţinându-se cont de locul obţinut de echipa la care aceştia au evoluat în cadrul Campionatului Naţional U12, de calităţile fizice ale micilor baschetbalişti, de îndemânarea tehnică şi, nu în ultimul rând, de disponibilitatea lor de a participa în această perioadă în „Tabăra Giganţilor” (o parte dintre sportivi sunt în cantonamente de pregătire cu echipele de club).GIGANTI B
Conceptul din acest an al „Taberei Giganţilor” este bazat pe dorinţa de dezvoltare multilaterală, în care sportul, imaginaţia şi cultura se vor împleti pe parcursul celor şapte zile petrecute de micuţii baschetbalişti în Sighetu Marmaţiei.
Tocmai de aceea, în cadrul programului din „Tabăra Giganţilor” au fost incluse în fiecare zi şedinţe de pregătire sportivă, dar şi excursii, concursuri şi multe alte activităţi conexe.
Ploieştenii prezenţi la „Tabăra Giganţilor”, Sighetu Marmaţiei, sunt următorii:
Feminin:
Karina Munteanu, Agnes Zane, Daria Tănase – Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti
Masculin:
George Angelian – Clubul Sportiv Universitar Ploieşti
Duca Alexandru – ABC Lynx Ploieşti
Prima ediţie a Ligii Naționale „U12”, atât la masculin, cât şi la feminin, s-a încheiat cu rezultate pozitive pentru echipele ploieștene. CSŞ Ploiești feminin a avut evoluţii bune, înregistrând patru victorii în cele şapte partide disputate, încheind pe un onorabil loc cinci.
Băieţii de la CSU Ploiești Basketball (sponsor AFI Palace), antrenaţi de Elena Stan, au încheiat pe locul 6, cu cinci victorii şi patru înfrângeri.
De asemenea, la primul sezon în care a evoluat în Liga Naţională „U12”, locul 12 obţinut de echipa ABC Lynx Ploieşti poate fi trecut la capitolul rezultatelor pozitive, fiind peste aşteptările oficialilor ploieşteni, care la începerea competiţiei sperau la intrarea între primele 25 de echipe, pregătind echipa pentru sezonul de U13.