Florin Tanasescu

– Coană mare, să nu-mi spui mie ce e rău și ce e bine! Mai întâi te întreabă și socoate cum de-ai ajuns tu primăreasă pe Dâmboviţa. Nu-i spui lui Mandea s-o destituie pe Carmen Dan fiindcă ţi se năzare ţie din senin, femeie plină de venin. Clar ? Nici n-ai habar câte servicii a adus ea ţării. Chiar și mării. Mării Negre.
– Gura păcătosului adevăr “zace”, zice și Dăncilă, amestecată-n ciorbă mai de milă, mai de silă și confundând marfa cu ambalajul și limba română cu a lui Gică Hagi.
– Tu taci, și love-story-ul cu năbădăi dintre mine și Liviu nicicând să nu-l contești. Taci !, ciripește cu glas suav o biată copilă, după prenume Irinuca. Plus că se zice “În gura liderului adevărul zace”. Va zice “Da!” la cununie, eu o să zic “Yes !”, deci avem de-a face cu un om de omenie. Om ales, nu poamă culeasă dintr-un măr de lângă drum. M-a făcut dintr-o ţărăncuţă, ţărăncuţă, doamnă de vază, ciripește viitoarea soaţă a lui Dragnea cu emfază.
– Tu cine ești ? Fătuca aia care păzește caprele, din povestea cu caprele lui Creangă? Și ce te amesteci unde nu-ţi fierbe oala? La târlă cu tine !, se nevrozează și mai tare Firea cea iute la mânie mai ceva decât Ștefan cel Mare.
– Zău că rămân “ stupefiantă” de-atâta-ncrâncenare ce poate să răzbată în marea noastră familie, numită PSD, mai dă o gherlă Viorica.
– He, he, he ! Se zice stupefiată.
– Cine a făcut be-he-he, că zboară imediat din PSD ?!
– Daea, cine altcineva putea să facă! Vedeţi, domnule Dragnea, de când cu pesta asta porcină care a fost votată peste ţară, el evită să mai grohăie. Pardon, să sforăie. Și nici nu doarme. Umblă de nebun printre Ciulinii Bărăganului. Îi este frică să nu se ia boala de la porc la om. Să facă, după cum s-ar zice, alianţă pesta porcină – Daea ovină, cum e asta, ALDE–PSD, dacă o apucă anu’ și nu o rupe Tăriceanu.
– Gabrielo, fata mea, artistă de cinema, când e ziua ta ?
– Da ce, lidere, vrei să îmi faci vreun cadou, cumva ? Să-mi pui de- o destituire sau cam așa ceva ? Revin și arăt cu deștul, deși nu e frumos: Dă-o pe Carmen jos !
– Și ce folos ?, te-ntreb acum chiar calm, fiindcă am luat, să-mi temperez dracii de pe pânză, ceva stupefiante, vorba doamnei premier Dăncilă. Deja își fac efectul…
– Vezi să n-adormi pe vecie în funcţia de lider, că n-avem chef să ruleze peste ţară același thriller!, citește Androneasca un text scris de Victor Ponta.
– “Asta-i bagaboanta, care-mi trage poanta/ Diseară mă duc la ea/ Să beau o cafea”, delirează Dragnea sub influenţa drogurilor și a melodiilor lui Florin Salam, pe care o să-l tocmească la nuntă.
– Vezi, fată, cu cine mi te-ai procopsit? Lider ai căutat, lider ai găsit. Nu te-ai priceput și gata. Nu puteai și tu să găsești un tinerel tras ca prin inel ? Codrin Ștefănescu ce-avea? O fi el chel, da-i blând și-ascultător ca un căţel. Dar, revenind la Carmen Dan, o mătrășim?, s-agită Firea.
– Io nu mă bag, se-aude miorlăind după un pilon de pensii căzut la sol, Olguţa Vasilescu. Pe stâlp scrie “Nu atingeţi nici stâlpul, nici firele, chiar căzute în sondaje. Pericol de pestificare porcină”.
Iar în timpul ăsta, pesta dribla tot ce-n cale întâlnea. Nici Daea n-a scăpat.
Iar Liviu dormea, recitând “Mioriţa”.