Ploieştiul nu a purtat noroc României la debutul în noua competiţie UEFA, Cupa Naţiunilor, vineri seară, selecţionata tricoloră reuşind doar un 0-0 în faţa Muntenegrului!
Pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, fără spectatori, ca urmare a unei suspendări dictate pe parcursul preliminariilor EURO 2016, România a jucat modest, pur şi simplu, un alt motiv de dezamăgire fiind faptul că selecţionerul Cosmin Contra nu l-a titularizat pe Budescu, preferând în teren o serie de jucători “ieşiţi din formă”, Chipciu şi Maxim fiind doar două exemple.
Tricolorii au remizat, scor 0-0, într-un joc în care au evoluat din minutul 77 cu un jucător în plus, după ce Mugosa a fost eliminat pentru că a primit două cartonașe galbene, echipa noastră fiind “iertată” şi de un penalty cuvenit oaspeţilor, în prima repriză, după un fault al lui Săpunaru.
În celălalt joc al grupei, Serbia a învins în Lituania cu 1-0, astăzi deja fiind programată faza a doua a întrecerii, România urmând să joace în Serbia, de la orele 21,45.
România a evoluat contra Muntenegrului în formula: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș-cpt. ( Bălașa, 31′), Săpunaru, Bancu – Pintilii (Anton, 73′), Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță (Budescu, 68′) – Keșeru.
În noiembrie, România va reveni la Ploieşti pentru ultimul joc “acasă” din această competiţie, cel împotriva Lituaniei.