Luiza Rădulescu Pintilie

Scena Teatrului „Toma Caragiu” va găzdui marţi, 18 septembrie, cu începere de la ora 18,30, un spectacol caritabil susţinut de Asociaţia „Musicando con Adina Sima”. Un spectacol care se anunţă cu totul special din multe motive, unul mai important decât celălalt, de aceea adaug chiar de la început că el merită să se bucure de un public cel puţin pe măsura dăruirii cu care a fost gândit, începând de la ideea organizării lui la ceea ce se va întâmpla pe scenă şi apoi la ceea ce va urma după căderea cortinei. Ideea prezentării acestui spectacol la Teatrul „Toma Caragiu” îi aparţine unei ploieştence, care s-a implicat în multe proiecte culturale, educaţionale şi umanitare, aşa cum este şi acesta, realizat în beneficiul unei talentate eleve a Colegiului de Artă „Carmen Sylva” care are nevoie de o reală susţinere, fiindcă din nefericire şi-a pierdut unul dintre părinţi.
În calitatea sa de director al firmei BES-Beauty and Science România, dar şi de coordonator al Rotary Internaţional pentru o zonă ce reuneşte peste 20 de ţări europene, Martha Maria Mocanu a lansat ideea realizării acestui spectacol caritabil şi primul răspuns favorabil a fost cel al artiştilor care vor aduce pe scenă mai mult decât un repertoriu interesant, fiindcă de fapt este vorba despre o muzică interpretată întâi de toate cu inima, frumuseţea ei adăugându-şi şi nobleţea scopului pe care îl slujeşte. Astfel, pe scenă vor apărea, alături de mezzosoprana Adina Sima-solistă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Bucureşti – tineri artişti membri ai grupului Musicando de care aceasta se ocupă , alături de cel care asigură finanţarea întregului program de pregătire, dar şi al participărilor la competiţiile din ţară şi din străinătate- Marcello Bataglia, membru al Clubului Rotary Piteşti. Dintre cei aproape 200 de componenţi ai grupului, din întreaga ţară, toţi cu rezultate deosebite în competiţii muzicale naţionale şi internaţionale, la Ploieşti vor cânta Alex Pârvu – câştigător al Marelui Trofeu al Festivalului Mamaia Copiilor 2014, Lorelai Moşneguţu – câştigătoarea de anul trecut a concursului Românii au Talent, Alexia Niculae – Grand Prix şi The Best Voice la Festivalul Internaţional din Malta 2017, Ariana Rodocan-Grand Prix Junior la Belgrad 2017, Roberta Popa- Premiul I la Moscova şi la Belgrad, Patricia Mihail- Premiul I la Moscova şi în Malta, Elena Gheorghe – câştigătoare a numeroase premii la concursuri naţionale. Programul spectacolului include piese din repertoriul pop-opera, dar şi folclor şi unele dintre cele mai reprezentative cântece de muzică uşoară românească, Anul Centenarului fiind şi un prilej de redescoperire a ceea ce muzica românească are mai valoros, iar când acest lucru e transmis către generaţiile tinere devine cu atât mai important. Găzduirea spectacolului de către Teatrul „Toma Caragiu” e de asemenea o dovadă a alăturării la ideea nobilă a organizării lui şi a directorului instituţiei, Mihaela Rus. Biletele- al căror preţ este
10 lei – vor putea fi achiziţionate de la agenţia teatrului. O sută de bilete vor fi cumpărate de iniţiatoarea acestui proiect, Martha Maria Mocanu, în intenţia ca 50 dintre acestea să fie dăruite unor elevi de vârsta celor care se vor afla pe scenă, şi acesta încă un argument că tot ceea ce se va întâmpla marţi seara, pe scena teatrului ploieştean, e cu mult mai mult decât muzică. De aceea o sală plină ar fi cea mai frumoasă continuare într-un proiect care porneşte de la muzică spre a atinge cea mai sensibilă coardă sufletească şi a şterge, la început de an şcolar, tristeţile unei tinere artiste, a-i aduce bucuria unor dorinţe împlinite şi, mai ales, a-i dovedi că nu e singură.