Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorivici, susţine că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis de a suspenda şedinţa CSAT este una inexplicabilă, în condiţiile în care structurile de securitate au discutat cu premierul şi ministerul de Finanţe şi au confirmat că au bani până la rectificarea viitoare, potrivit Mediafax.
„A fost acceptul fiecărei entităţi, confirmarea că a fost o discuţie cu premierul şi Ministerul de Finanţe, nimeni nu a invocat lipsa de comunicare (…) Toţi colegii din CSAT au spus că până la următoarea rectificare îşi pot duce la bun final angajamentele asumate”, a declarat Eugen Teodorivici, la România TV. Acesta spune că au fost tăiate fonduri de la serviciile secrete pentru că nu şi-au cheltuit bugetele decât în proporţie de 60% în primele 8 luni ale anului. „Am spus clar că sunt deschis la orice fel de dialog, să pun date la dispoziţie, au fost discuţii cu toate structurile, chiar membrii CSAT au menţionat la finalul intervenţiei pe fiecare secţie în parte că au fost discuţii bilateriale cu doamna premier şi ministerul de Finanţe pe fiecare rectificare. Am cerut în mod public ca stenograma să fie desecretizată ca oricine să vadă discuţiile din cadrul CSAT, felul în care au pus problema şefii structurilor de securitate din România şi dacă au spus că au avut sau nu discuţii cu Ministerul de Finanţe şi dacă şi-au dat sau nu acceptul pe rectificarea bugetară”, a mai spus Teodorovici.
Ministrul de Finanţe cataloghează drept inexplicabilă decizia preşedintelui de a suspenda şedinţa CSAT şi spune că acesta a plecat fără să salute.
„A fost mirare că ne-am trezit cu decizia de suspendare a şedinţei fără să avem un vot (…) fără un salut de rămas bun. Oamenii aşteaptă să avem acest respect reciproc”, a mai afirmat Teodorovici.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a suspendat şedinţa CSAT în care se discuta rectificarea bugetară şi aşteaptă un nou proiect din partea Guvernului. Miercuri, Guvernul Dăncilă a aprobat rectificarea bugetară fără avizul CSAT.