Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, într-o emisiune TV, că pentru social-democraţi ”este fundamental” referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie şi că în viitorul apropiat vor declanşa strângerea de semnături şi pentru alte modificări ale Constituţiei.
”Este fundamental pentru noi, este o cumpănă pentru acest popor referendumul pentru familie din 7 octombrie. PSD are nevoie să fie acum concentrat pe ceea ce urmează, atât în Parlament, cât şi în viaţa publică, atât în ceea ce priveşte acţiunile guvernamentale, cât şi în ceea ce priveşte legile la care vom începe să lucrăm serios. Avem nevoie mai mult decât oricând de concentrare şi unitate”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.
Întrebat dacă nu trebuia modificată Constituţia şi în privinţa ”destructurării sistemului, reformei Justiţiei”, el a spus că social-democraţii vor demara procedura de strângere de semnături în acest sens.
Senatul dezbate, marţi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.
Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul şedinţei grupurilor parlamentare, care s-a desfăşurat la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.