Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, face apel către credincioşi să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. ”Nicidecum nu poate fi familie o însoţire a două persoane de acelaşi sex”, susţine IPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a transmis o declaraţie de presă prin îi cheamă la vot „pe toţi cei ce au conştiinţa că familia se bazează pe căsătorie doar dintre un bărbat şi o femeie”, potrivit Mediafax.
„Această chemare a Bisericii şi a creştinilor conştienţi de valoarea învăţăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm pe 6 şi 7 octombrie la Referendumul pentru familie.(…) Ne pare rău că mulţi au deviat de la acest adevăr fundamental şi consideră că familia poate fi înţeleasă şi altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoţire a două persoane de acelaşi sex întrucât acest păcat este combătut de însuşi Mântuitorul Hristos, de Sfinţii Apostoli”, a declarat IPS Teodosie.Potrivit prelatului constănţean, ca să avem un neam sănătos, „un neam care să slujească lui Dumnezeu, să se perpetueze în mod firesc”, trebuie să avem familie.
Astfel, în declaraţia sa, îmbrăcată în trimiteri biblice la Sodoma şi Gomora, Arhiepiscopul Tomisului face apel către credincioşi să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie.
„Vă chemăm pe 6 şi 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat şi femeie şi această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniţi. (….) Cred că orice om cu conştiinţa trează înţelege ce este adevărat şi ce este minciună, ce este bun şi ce este rău, ce este lumină şi ce este întuneric”, spune înaltul prelat constănţean, precizând că numai „mărturisind adevărul despre familie” oamenii îşi fac „datoria faţa de Dumnezeu, faţă de Biserică, faţă de neam şi faţă de ţară”.