F.T.

Poliţiştii prahoveni sunt în curs de finalizare a unui dosar penal care are ca obiect comiterea de înşelăciuni prin aşa-numita metodă „Accidentul“. Cercetările au fost demarate după ce opt persoane au depus plângere la IPJ Prahova, acestea reclamând că au fost păcălite să vireze unor indivizi diverse sume, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ 67.000 de lei.
În urma anchetei derulate până în prezent, au fost identificaţi patru dintre suspecţi.
În legătură cu acest caz, reprezentanţii IPJ Prahova au precizat, într-un comunicat de presă: „În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Patrimoniului, au fost identificate patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, respectiv tentativă de înşelăciune, în dauna a opt persoane vătămate (printre care se numără şi prahoveni-n.n.), prejudiciul estimat fiind de 67.000 de lei.
În urma verificărilor, au rezultat indicii că un grup infracţional nestructurat, alcătuit din patru persoane, ar fi săvârşit infracţiuni de înşelăciune prin metoda «Accidentul». Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză”.