Fostul premier al Franţei, Francois Fillon, a fost din nou audiat ieri, la Paris, de judecători însărcinaţi cu ancheta asupra suspiciunilor privind locuri de muncă fictive pentru soţia şi copiii săi în calitate de asistenţi parlamentari, informează AFP, citând o sursă apropiată dosarului, potrivit Agerpres.
„Aceste audieri sunt un proces clasic, după predarea raportului de sinteză al anchetatorilor, în iunie, şi înainte de viitoarea închidere a anchetei”, a explicat aceeaşi sursă de informaţie.
Dezvăluiri făcute de presă în ianuarie 2017 au dinamitat campania prezidenţială a lui Francois Fillon, care plecase favorit în această cursă pentru Palatul Elysee.
În centrul dosarului se află suspiciunile asupra unor locuri fictive pentru soţia sa Penelope şi copiii săi în parlament. Investigaţiile vizează de asemenea salariile câştigate din mai 2012 până în decembrie 2013 de către soţia sa, pentru un loc de muncă la o revistă literară, „Revue des deux mondes”, proprietate a unui om de afaceri apropiat lui Francois Fillon, Marc Ladreit de Lacharriere.