19 elevi ai Şcolii ”Grigore Moisil” din Ploieşti au ajuns la spital, acuzând stări de vomă, greaţă sau dureri de burtă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a început ieri o anchetă în acest caz.
Directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, a declarat că angajaţii instituţiei pe care o conduce fac o anchetă epidemilogică, după ce 19 elevi de la Şcoala ”Grigore Moisil” din Ploieşti au ajuns la spital, acuzând stări de vomă, greaţă sau dureri de burtă.
“Deocamdată nu ştim care este cauza îmbolnăvirii. Vom vedea la finalul anchetei epidemilogice. Cert este că 14 copii s-au prezentat la Spitalul de Pediatrie, iar alţi 5 la secţia Infecţioase. Facem verificări şi la spital şi la şcoală”, a declarat aceasta.
La rândul său, inspectorul şcolar general, Nicolae Angelescu, a declarat că elevii nu aveau cum să se îmbolnăvească de la alimentele distribuite prin programul „Laptele şi Cornul”, întrucât în Prahova acest program nu a fost încă început.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, a declarat că o posibilă sursă a îmbolnăvirii ar putea fi o enterocolită virală. “Nu au mâncat nimic în comun. Am luat legătura cu conducerea şcolii şi, cel mai probabil, este vorba de o enterocolită virală. Este un virus care se transmite foarte repede. Regula de bază este spălatul de mâini”, a declarat Aurel Graur.
Conducerea Şcolii ”Grigore Moisil” din Ploieşti a refuzat să dea declaraţii.