Petre Apostol

Sâmbătă, la Pucioasa, în județul Dâmbovița, au avut loc Campionatele Naționale de Ciclism XCM, mountain bike maraton. La categoria Elite au fost prezenți doi tineri cicliști ploieșteni remarcați și în ciclismul pe șosea: Gerhard Dumitrescu (CS Petrolul Ploiești) și Andrei Cojanu (MsTina Focus).
Amândoi au făcut, anul acesta, trecerea de la juniorat, perioadă petrecută la CS Conpet Ploiești.
Campionatele Naționale de la Pucioasa s-au derulat pe un traseu de 72 de kilometri, cu o diferență de nivel de 2300 metri, ajungând la altitudinea de 1.700 metri (vf. Romanescu), la jumătatea cursei.
Neexistând categorie U23, Gerhard Dumitrescu și Andrei Cojanu au concurat la categoria Elite, sosind pe locurile 7, respectiv 8, în clasamentul general. Dumitrescu a parcurs traseul în trei ore, 48 de minute și 32 de secunde, în vreme ce Cojanu a sosit la o secundă în urma sa.
Titlul național a revenit lui Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert), care a trecut linia de sosire în trei ore, 30 de minute și 35 de secunde, celelalte două poziții pe podiumul de premiere fiind ocupate de către Daniel Crista (fost component al CS Petrolul Ploiești, în prezent la CSA Steaua București; 3.34:30 ore), respectiv Arpad Kelemen (NoMad Merida CST; 3.35:39 ore).