Petre Apostol

Echipa de handbal feminin HC Activ CSO Plopeni a debutat, duminică, în deplasare, în noul sezon al Diviziei A, întâlnind, în prima etapă din seria C, formaţia Naţional Râmnicu Vâlcea, grupare la care evoluează jucătoarele de la Centrul Naţional de Excelenţă, neavând drept de promovare.
În Sala „Energetic” din Râmnicu Vâlcea, gazdele au avut o primă parte de joc mai bună, conducând cu 14-11 la finalul primelor 30 de minute, dar, după pauză, jucătoarele antrenate de Florin Ciupitu au echilibrat partida. În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu o remiză, scor 21-21, ambele formaţii luând câte un punct în clasament.
În celelalte două partide ale etapei, echipa antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe, Dacia Mioveni 2012, s-a impus pe terenul grupării FC Argeş, scor 21-14 (12-8), iar CSU Târgovişte a învins, pe teren propriu, pe LPS Târgu Jiu, scor 36-34 (18-13). Echipa din Odorheiu Secuiesc ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub a avut pauză în această etapă.
În etapa a doua, HC Activ CSO Plopeni va juca primul meci pe teren propriu dn acest sezon competiţional, primind, duminică, 16 septembrie, replica formaţiei FC Argeş.

Junioarele încep campionatul în deplasare

Clubul HC Activ CSO Plopeni este şi singurul din Prahova care are o echipă în Campionatul Naţional la junioare I, competiţie care va debuta la finalul acestei săptămâni. Echipa prahoveană face parte din seria D, în prima fază a campionatului, alături de CSŞ Sfântu Gheorghe, LPS „Iolanda Balaş Soter” Buzău, CNE Braşov, ACS Transilvania Braşov, ASC Corona 2010 Braşov.
Conform noului sistem de desfăşurare al campionatului, primele trei clasate din cele şase serii ale fazei preliminare vor avansa în Grupele principale „Valoare”, continuând cursa pentru medalii, în vreme ce ultimele trei formaţii din ierarhie vor evolua, apoi, în Grupele „Speranţe” pentru locurile de clasament.
În Grupele principale „Valoare” vor exista trei serii a câte şase formaţii fiecare, iar primele două clasate şi cele mai bune două echipe de pe locul al treilea vor evolua la turneul final.
În sezonul trecut, HC Activ CSO Plopeni s-a oprit în faza semifinală a competiţiei naţionale la junioare I, ratând la limită calificarea între cele mai valoroase opt echipe din ţară la această categorie.
Programul echipei prahovene în seria D este următorul:
Etapa 1: Corona 2010 Braşov (15 septembrie, deplasare)
Etapa 2: CSŞ Sfântu Gheorghe (22 septembrie, acasă)
Etapa 3: Transilvania Braşov (29 septembrie, deplasare)
Etapa 4: LPS Buzău (6 octombrie, deplasare)
Etapa 5: CNE Braşov (13 octombrie, acasă)
Etapa 6: Corona 2010 Braşov (27 octombrie, acasă)
Etapa 7: CSŞ Sfântu Gheorghe (3 noiembrie, deplasare)
Etapa 8: Transilvania Braşov (10 noiembrie, acasă)
Etapa 9: LPS Buzău (21 noiembrie, acasă)
Etapa 10: CNE Braşov (24 noiembrie, deplasare)