CSM informează că instanţa supremă a decis respingerea ca nefondat a recursului formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei Secţiei pentru procurori, din 2017, prin care procurorii DNA J. Uncheşelu, M. Bulancea şi P. Dumitru au scăpat de acţiunea disciplinară deschisă în urma OUG 13.
„Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitată să aducă la cunoştinţă că, în dosarul cu nr. 349/1/2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia contencios administrativ şi fiscal, prin decizia din data de 10 septembrie 2018 a dispus respingerea ca nefondat a recursului declarat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.14/P din 18 decembrie 2017, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul cu nr.11/P/2017, precum şi a încheierilor pronunţate în acelaşi dosar la datele de 25.10.2017 (în camera de consiliu şi în şedinţă publică), 15 noiembrie 2017 şi 13 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat de presă al CSM, preluat de Mediafax.
CSM reaminteşte că, prin Hotărârea nr.14/P din data de 18 decembrie 2017, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a constatat nulitatea acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorilor DNA Paul Silviu Dumitriu, Jean Nicolae Uncheşelu şi Marius Bogdan Bulancea, pentru săvârşirea abaterii disciplinare, mai arată sursa citată. Precizările vin după ce ÎCCJ a respins, luni, recursul declarat de Inspecţia Judiciară faţă de hotărârea Secţiei pentru procurori din 2017, prin care procurorii DNA Jean Uncheşelu, Marius Bulancea şi Paul Dumitru au scăpat de acţiunea disciplinară deschisă pentru că şi-ar fi exercitat funcţia cu gravă neglijenţă în ancheta OUG 13. Amintim că, la începutul lunii septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a declanşat acţiunea disciplinară faţă de procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, care şi-ar fi exercitat funcţia cu gravă neglijenţă atunci când au făcut ancheta privind ordonanţa 13.
În luna decembrie anul trecut, Secţia pentru procurori a CSM a declarat nulă această acţiune disciplinară, însă Inspecţia Judiciară a atacat-o, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis-o la începutul acestei săptămâni.