Două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, au fost implicate într-un accident rutier produs ieri după-amiază pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni, anunţă postul Publika TV. Potrivit martorilor, în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Totodată, şoferul uneia dintre maşini este în stare gravă şi a fost transportat de urgenţă la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompieri. Accidentul a fost confirmat de poliţie, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii. Potrivit primelor informaţii, preşedintele a fost transportat la spital. Starea lui Dodon este „satisfăcătoare”, iar acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi şi vânătăi, a transmis pentru Unimedia şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea. Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei maşini, printre care două vehicule ale SPPS. În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale pe loc.
„Două maşini din coloana oficială a preşedintelui ţării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliţia cercetează circumstanţele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook. Anatol Golea, şeful SPPS, a declarat la Digi24 Moldova că maşina preşedintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens. Oficialul a confirmat că în maşină se afla şi unul dintre fiii preşedintelui.
„Preşedintele şi membrii familiei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Starea preşedintelui este bună. Dumnealui a fost investigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul preşedinte se mai aflau doi ofiţeri SPPS, la toţi le-a fost acordat primul ajutor medical. În accident au fost implicate două maşini din partea SPPS. Coloana preşedintelui se deplasa regulamentar, iar pe contrasens a ieşit un camion şi a avut loc ciocnirea cu două maşini ale SPPS”, a spus în direct Anatol Gorea.