Florin Tanasescu

Olguţa Vasilescu: – Deci, pentru perpetuarea familiei românești și-a ei cinstire, lăsăm drept moștenire tot nouă, pentru încă un viitor mandat sau două, căsătoria dintre o femeie și-un bărbat. Punem de referendum. Vreo întrebare ?
Preafericitul: – Iar ca model, pe cine luăm? Romeo și Julieta? Pardaillan și Fausta? Cine să fie El și cine să fie Ea, după Adam și Eva ?
Ministrul Educaţiei: – Eu zic să luăm drept etalon pe ”Riga Crypto și Lapona Enigel”.
Olguţa: – Stai niţel, să înţeleagă și Viorica despre ce e vorba-n propoziţie. Asta–i o poezie, tanti premier.
– Am înţeles, că nu sunt proastă. De regulă eu sunt emoţionată la nunţi, să știi. În plus, nicicând nu l-am suportat pe fotbalistul Freddy Mercury. Riga e Liviu, iar Lapona-i Irinuca, nu ?
Nicușor Dan: – „Buhuhu la luna șuie/Pe gutuie să o suie/ Buhuhu la rodie/ Uite și o scorpie”.
Gabriela Firea: – Preafericite, dă cu tămâie, dă cu tămâie ! Și-a vârât necuratul coada-n marea noastră familie ! Cine zice “Buhuhu la luna șuie” ?
Dragnea: – Stai calmă, primăreaso. E palida și amărâta muiere, așa-zisa numita Opoziţie. Și știi ceva ? Mă doare-n cot și de numitul Nicușor și de Ion Barbu, din care recită nefericitul ăsta.
Secretarul general al Guvernului: – Socot că treaba asta, cu susţinerea marii familii românești să aibă și un alt just temei. Deci, pe cine mai băgăm în oală? Pe cine mai înfierăm? Nu de alta, dar trebuie să justificăm suma aia, vreo 200 de miliarde de lei.
Petre Daea: – Să interzicem cu desăvârșire și căsătoria dintre un pir și o piroaică. Că d-aia e pe butuci agricultura noastră. Deci, niciun popă, din nicio parohie nu va oficia o cununie dintre două astfel de buruieni.
Liviu: – Societatea civilă are vreun cuvânt de spus ?
– Are, zumzăie reprezentantul Sindicatului mierii zaharisite.
– Care ţi-i vrerea ?
– Să accesaţi, boieri dumneavoastră, niscai fonduri europene pentru montarea Radarului Albinelor. Vedem ce fac, încotro se duc și, atunci când au înnebunit salcâmii, le trimitem la păscut. În contrapartidă, susţinem necondiţionat toţi trântorii.
Tăriceanu: – Adică menţinem cifra actuală de parlamentari. Iar dacă se-nmulţesc, să permitem creșterea marii famiilii trântorești prin angajarea fiilor, fiicelor, logodnicelor, a soţiilor ori amantelor noastre. Atât a celor proveniţi din căsătoria dintre un pesedist și-o pesedoaică precum și, treacă de la noi, dintre un aldist și-o useroiacă ori un teleormănean cu o udemeroiacă. Poate să ajungă și la cinci mii Parlamentul.
– Ighen, Ighen ! Adică da, îmbrăţișează cu putere ideea Hunor Kelemen.
– Mai e un șmen, se trezește, din nou, vorbind neîntrebat,numitul Daea.
– Zi, baciule, că ne grăbim !
– “Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii” ar trebui cântată numai și numai de o persoană de genul feminin. Că, altfel, cine știe cum interpretează ăștia legea.
– Justă ideea. Iar una peste alta, concluzia ar fi, așadar ?
– “Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!”. Adică referendum, se-aude vorbind, cu glasul stins, un biet pensionar, pe patul de spital.