F. T.

Un echipaj rutier care acționa în intersecția D.J.102 cu D.N.1 D Sălciile – Ciorani, a oprit, la sfârșitul săptămâniii trecute, printre alte vehicule, pentru control, și o mașină cu trei pasageri, toți din județul Ilfov.
După ce i-a legitimat, oamenilor legii, părându-li-se ceva suspect, au verificat și interiorului autoturismului, unde au găsit mai multe plase tip monofilament și pește. Imediat au fost chemați și polițiști din cadrul echipelor operative ale IPJ Prahova, care au constatat faptul că respectivele plase ar fi fost utilizate la săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.
Ca urmare a extinderii cercetărilor, a reieșit că persoanele respective ar fi plecat dintr-o localitate din Ilfov, având asupra lor uneltele de braconaj, au mers pe un canal la limita comunei Boldești-Grădiștea, amplasat pe raza comunei Jilavele, judeţul Ialomița, pentru ca, mai apoi, să întindă plasele de pescuit din fir textil într-o baltă din apropiere.
În dimineața zilei următoare (sâmbătă), ar fi tras plasele cu pește și au plecat înapoi, fiind opriți, însă, la intersecția Sălciile – Ciorani, de către polițiști.
Celor trei le-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.