Petre Apostol

După ce a ajuns pentru a treia oară consecutiv în turul secund al turneului de Mare Şlem US Open, încheiat la finalul săptămânii trecute, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a urcat trei poziţii în clasamentul mondial. Astfel, graţie celor 70 de puncte acumulate, sportiva din Sinaia a ajuns pe locul 80 WTA, cu un total de 785 de puncte în ultimele 12 luni, participând la 22 de turnee.
De remarcat faptul că a devansat-o pe conaţionala sa, Monica Niculescu (locul 81 WTA), ajungând, acum, a cincea româncă din clasamentul mondial, după Simona Halep (1 WTA), Mihaela Buzărnescu (23 WTA), Sorana Cîrstea (52 WTA) şi Irina Begu (53 WTA).
La US Open, Ana Bogdan a trecut de Maria Bouzkova (Cehia, calificată pe tabloul principal), în primul tur, scor 6-4, 6-2, dar nu a avut replică în duelul cu a opta favorită a turneului, tot din Cehia, Karolina Pliskova, cedând cu scorul de 2-6, 3-6.
De menţionat faptul că întrecerea de pe arenele de la Flushing Meadows din New York reprezintă primul turneu de Mare Şlem la care sportiva din Sinaia s-a calificat, la ediţia din 2016, când se oprea în turul secund, la fel ca şi anul trecut şi anul acesta.
În această săptămână, Ana Bogdan a mai înregistrat şi o urcare de cinci poziţii în clasamentul mondial la dublu, ajungând pe locul 318 WTA. Jucătoarea prahoveană a obţinut 10 puncte în urma prezenţei în primul tur la US Open, evoluând alături de Yulia Putintseva, din Kazahstan. Cele două au cedat, cu greu, în primul tur la turneul new-yorkez, în duelul cu Victoria Azarenka (Belarus) şi Latisha Chan (Taipei, care era a treia jucătoare a lumii la dublu înaintea turneului de la US Open), scor 4-6, 6-4, 4-6.
Ana Bogdan şi-a luat pauză după US Open, conform programului, urmând să evolueze săptămâna viitoare, la turneul de categorie „International”, de la
Guangzhou, din China.