FC Petrolul – Sportul Snagov 0-0

Stadion: Ilie Oană. Spectatori: circa 4000. Au marcat –
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă (68 Chindriş), Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt) – Ciocâlteu, Cruceru (62 Herea) – N. Popescu, Arnăutu, Saim Tudor (46 Grecu). Antrenor: Leo Grozavu.
Sportul: Iacob – Vlădoiu, Lică, Fl. Ilie, Stancu – Gîţ (68 Costache), Bărbulescu (cpt), Borţoneanu, Hlistei (88 Buia) – Elek (74 L. Ion), Huiban. Antrenor: Laszlo Balint.
Cartonaşe galbene: Nini Popescu, Ciocâlteu (2)/Vlădoiu, Gîţ, Iacob.
Cartonaş roşu: Ciocâlteu (89).
Au arbitrat: George Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi). Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Mircea Bucur (Tg. Mureş).
Jucătorul meciului: Valentin Bărbulescu

Echipe complet noi, cu antrenori noi, Petrolul şi Sportul Snagov au oferit un meci care poate fi considerat o bornă importantă, de analiză, din toate punctele de vedere. Aşa cum se anticipa, după meciurile amicale, Petrolul este o echipă care va da greu gol, la cum se prezintă lucrurile acum, cu Snagov-ul având şanse de reuşită foarte mici, mai mici chiar decât ale adversarilor! Cu un joc încâlcit, previzibil, Petrolul putea fi taxată de echipa adversă, ilfovenii fiind “mai spectaculoşi”, mai “estetici”, în ce au făcut pe teren, ratând câteva ocazii mari de tot de a pleca chiar cu toate punctele. În schimb, la Petrolul se va umbla din nou la “puşculiţă”, vorbindu-se despre alte 2-3 transferuri pentru compartimentul ofensiv, unde, se spune, se va “plăti” la nivelul primului eşalon, pentru a căpăta consistenţă jocul şi a se ajunge la promovare – singurul obiectiv propus!
Deocamdată, prima etapă, nu se „pune”…

Ciocalteu...„Lupii” nu au avut prospeţime şi luciditatea necesare pentru a face diferenţa pe tabela de marcaj, şi, pe o căldură infernală, petroliştii s-au sufocat, la propriu şi la figurat, la prima întâlnire oficială, din acest sezon, cu propriii suporteri. Avizaţi de faptul că vor întâlni o echipă adversă arţăgoasă, bine închegată, „lupii” n-au reuşit să găsească soluţiile pentru a obţine rezultatul dorit, fiind nevoiţi să se mulţumească, în cele din urmă, doar cu un singur punct, mai ales că Snagovul a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, în care şi-a creat şi două situaţii mari de a deschide scorul, ambele avându-i în prim plan pe Tordai şi Gîţ. Prima dată, în minutul 26, jucătorul oaspeţilor n-a reuşit să profite de o ieşire neinspirată dintre buturi a lui Tordai şi a trimis, de la 22 de metri, la o palmă de poarta părăsită, pentru ca, şapte minute mai târziu, portarul ploieştenilor să aibă, de această dată, o intervenţie cu adevărat salutară, salvând, cu piciorul, la şutul expediat de Gîţ de la 10 metri, lateral dreapta.
În schimb, „galben-albaştrilor” nu le-au ieşit prea multe în prima parte, doar şutul lui Saim Tudor (27), pe direcţia lui Iacob, şi cornerul bătut bine în faţa porţii de către Ţigănaşu (42), dar fără ca vreunul dintre colegii săi să reuşească să reia în plasă, aducând ceva pericol la buturile vizitatorilor.

Nini Popescu...
Leo Grozavu a mutat încă de la pauză, cu Grecu în locul lui Saim Tudor, încercând să aducă mai multă vigoare ofensivei ploieştene, dar construcţia ploieştenilor a suferit în continuare. Grecu a avut golul în vârful bocancului, însă „lobul” său n-a avut înălţimea necesară pentru a-l depăşi pe Iacob, iar jocul s-a transformat, o dată cu trecerea timpului, într-o încercare disperată, dar lipsită de prea multă luciditate, a elevilor lui Leo Grozavu de a se apropia cât mai periculos de poarta adversă.
A rămas 0-0, după un final de meci în care Petrolul l-a pierdut şi pe Ciocâlteu, eliminat după două galbene văzute în interval de doar două minute (87 şi 89), iar startul de campionat n-a fost, astfel, tocmai cel dorit.Elek - Tiganasu
Asta nu înseamnă, însă, că lucrurile nu se pot regla rapid, „lupii” având şansa ca, peste nici o săptămână, să-şi treacă în cont prima victorie. Urmează vineri, de la ora 18.00, confruntarea cu CS Baloteşti, din etapa a doua, ce se va disputa pe „sinteticul” prim-divizionarei Concordia Chiajna.
(Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu)

Alţi prahoveni au debutat cu dreptul

Dacă Petrolul a început cu un „pas fals” aventura în eşalonul secund, alţi jucători prahoveni, „răspândiţi” în alte colţuri ale ţării, la acelaşi eşalon valoric, au avut mai mult „noroc”, doi dintre ei fiind printre protagoniştii unor rezultate care pot fi considerate mari suprize ale debutului de campionat. Astfel, Gabi Frâncu – ajuns la Farul Constanţa, a fost titular, la doar două zile după ce semnase cu echipa de la malul Mării Negre, acesta participând la succesul echipei sale, 4-1, în faţa celor de la Poli Timişoara, fosta prim-divizionară fiind „răpusă” de reuşitele lui Alexandru Grigoraş, fiul fostului antrenor al Farului, Petre Grigoraş, reuşind toate golurile acestui joc! Şi portarul „Under 21” Cotolan, fost junior petrolist legitimat acum la „insolventa” Pandurii, a fost integralist, în „bomba” etapei, succesul oltenilor la Aerostar Bacău, scor 1-0! De menţionat că atât Georgian Păun – şi el plecat la Farul, cât şi fratele lui Cotolan, atacant ajuns tot la Pandurii, nu au evoluat, fiind, amândoi, suspendaţi, după eliminările survenite în ultimul joc al sezonului trecut, când Petrolul a pierdut cu Popeşti Leordeni!