Unul dintre cele 10 autobuze noi care vor circula, începând din acest an, pe străzile Ploieştiului, a fost prezentat, ieri, de către producător, în prezenţa autorităţilor locale.
Evenimentul a avut loc după ce, ieri după-amiază, Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, a 5-au1semnat contractul subsecvent privind achiziţia unui număr de 10 autobuze diesel Euro VI.
Cele 10 autobuze fac parte dintr-un lot de 50 de autovehicule achiziţionate de municipalitate în cadrul acordului cadru cu firma SC BMC TRUCK & BUS SRL. Chiar dacă a primit “botezul” străzilor din municipiu, inclusiv al zonei centrale, ploieştenii vor mai trebui să mai aştepte ceva timp până când vor circula, cu adevărat, cu noile autobuze, având în vedere că termenul de furnizare este de maximum 125 de zile, durata acordului-cadru fiind de doi ani. Prețul unui autobuz este este de 765.646,50 de lei fără TVA, valoarea pentru întregul lot fiind de 38.282.325 de lei fără TVA.
Cert este că, odată ce vor fi incluse pe traseele TCE, noile autobuze, pe care scrie cu litere mari “Produs în România”, vor fi primele din flota regiei de transport local care vor fi dotate cu aer condiţionat.