Preşedintele american Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare în SUA de Ziua Veteranilor (11 noiembrie), însă aceasta a fost amânată până în anul 2019, după ce presa a dezvăluit că evenimentul ar costa peste 92 de milioane de dolari, de trei ori mai mult decât se estima iniţial. Impresionat de parada militară de Ziua Franţei din 2017, liderul de la Casa Albă a declarat că Statele Unite ar putea să o depăşească. Însă, potrivit agenţiei The Associated Press, care a citat mai mulţi oficiali americani, evenimentul ar putea să coste 92 de milioane de dolari, adică peste trei ori mai mult decât se estima iniţial. Ulterior, colonelul Rob Manning, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a anunţat că Departamentul Apărării şi Casa Albă „au convenit să exploreze oportunităţi în 2019”.
În luna februarie, atunci când Casa Albă a prezentat proiectul, directorul de buget al paradei a estimat că evenimentul va costa între 10 milioane şi 30 de milioane de dolari.
Criticii preşedintelui au afirmat că parada ar reprezenta o cheltuială inutilă şi au comparat planul lui Trump cu paradele din ţări conduse de autocraţi.