În urma deraierii trenului marfar din data de 12 august, între Malu Mare şi Banu Mărăcine, în perioada 16-20 august, călătorii trenurilor IR 1981 şi IR 1922 pe ruta Bucureşti Nord -Constanţa/Mangalia vor circula cu trenul IR 12821, arată un comunicat al CFR Călători. „În perioada 16-20 august 2018, călătorii care au bilete achiziţionate la trenurile IR 1981 şi IR 1922 pe distanţa Bucureşti Nord – Constanţa/Mangalia vor circula cu trenul IR 12821, care are plecarea din Bucureşti Nord la ora 6.20 şi cu opriri în staţiile din parcurs Lehliu, Ciulniţa, Feteşti, Cernavodă Pod, Medgidia, Constanţa (sosire 8.52/ plecare 9.30) – staţiuni – Mangalia (sosire 10.59)”, se arată în comunicat. De asemenea, CFR Călători a anunţat că până la reluarea circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe ruta directă Craiova-Caracal, trenurile InterRegio sunt deviate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, înregistrând întârzieri în medie de 120 de minute. Sunt afectate, de asemenea, toate trenurile IR aferente unei zile de circulaţie pe ruta Bucureşti/Mangalia – Craiova / Timişoara Nord / Târgu Jiu / Cluj Napoca / Arad şi retur.
Mecanicul locomotivei trenului de marfă care a deraiat pe 12 august a fost băut, iar în urma accidentului a fost avariată infrastructura feroviară, deversarea mărfii transportate (biodiesel) ducând la poluarea accidentală a zonei, a anunţat Grupul Feroviar Român (GFR).
CFR îi anunţă pe pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie că vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.