V. Stoica

Luna responsabilității pe munte – august – pare să fie o lună de foc pentru salvamontișii prahoveni, care au avut mai multe intervenții în weekend-ul trecut. Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una albă pentru formațiile salvamont din Bușteni și din Azuga.
Două acțiuni dificile s-au încheiat una în miez de noapte, iar cea de-a doua duminică dimineața. “Noapte albă pe Valea Caraiman, unde un turist de 30 de ani a căzut din potecă și a suferit mai multe traumatisme severe la cap. Pentru că starea lui era critică și avea în permanență stări de vomă, am solicitat un elicopter care însă nu a mai ajuns. 15 salvamontiști au muncit până azi-noapte la ora unu, pentru scoaterea victimei și transportarea ei la cabana Piatra Arsă, unde aștepta o ambulanță. Acum bărbatul se află internat în spital, iar starea lui este stabilă”, au anunțat ieri dimineață salvamontiștii.
A doua intervenție a salvatorilor montani a avut loc pe Valea Albă, unde s-a intervenit la un caz de epuizare fizică, fiind nevoie de transportul cu targa UT-2000. Pentru desfășurarea în bune condițiuni a acțiunilor de salvare, au acționat și salvamontiști de la Salvamont Azuga, care au venit în sprijinul colegilor lor de la Salvamont Bușteni. Această a doua acțiune s-a finalizat ieri dimineață, la ora 7.30.