• Doi campioni cu Tricolorul LMV Ploieşti – în lot

Petre Apostol

Astăzi, la Craiova, echipa naţională masculină de volei a României începe campania de calificare la turneul final al Campionatului European, programat anul viitor, în patru ţări organizatoare – Belgia, Franţa, Olanda, Slovenia.
Reprezentativa tricoloră, condusă de antrenorii Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie, face parte din grupa A în faza preliminară, în care au mai fost repartizate echipele din Danemarca şi Finlanda. În lotul naţional au fost selecţionaţi şi doi jucători care au contribuit la cel mai de 9-bsucces sezon al echipei Tricolorul LMV Ploieşti, Laurenţiu Lică şi Cristian Bartha, decisivi în adjudecarea titlului naţional şi a Cupei României de către formaţia prahoveană. Fără o certitudine a continuării activităţii echipei din Ploieşti, care nu are un buget stabilit nici până acum, cei doi jucători tricolori au semnat cu alte formaţii pentru sezonul viitor, Lică revenind la SCM U Craiova, iar Bartha ajungând la o înţelegere cu Volei Municipal Zalău. De menţionat că în lotul lărgit al României a fost inclus şi un jucător ploieştean, Liviu Cristudor, component al vicecampioanei ţării noastre, CS Arcada Galaţi, grupare la care va continua şi în sezonul viitor. Jucătorul de 30 de ani nu a fost, însă, păstrat în lotul pentru primele trei meciuri din grupa preliminară pe care tricolorii le vor disputa în această lună.
Reprezentativa României va debuta în calificări în această seară, de la ora 20:00, urmând să întâlnească, în Sala Polivalentă din Craiova, echipa din Danemarca. Apoi, tricolorii vor juca în compania Finlandei, pe 22 august, la Helsinki, returul fiind programat pe 26 august, tot la Craiova. Ultimul meci din calificări este programat pe 9 ianuarie 2019, în Danemarca.
La turneul final de anul viitor vor avansa câştigătoarele celor şapte grupe preliminare şi cele mai bune cinci formaţii de pe locurile secunde.