• Cunoscută mai ales pentru faptul că stimulează imunitatea, ceapa are multe proprietăţi de leac: alungă tusea, astenia de toamnă, dar e bună şi în afecţiunile reumatice, dermatologice, renale. Colici renale – se ia câte o linguriţă de tinctură amestecată cu puţină apă, înainte de masa de prânz şi înainte de cină. Durerile reumatismale – datorită faptului că ajută la eliminarea sodiului în exces din organism, ceapa este un bun diuretic, de aceea este recomandată reumaticilor, potrivit Click!

• Nervii din corp sunt responsabili de transmiterea impulsurilor de la membre către creier şi de la creier spre corp. Atunci când nervii sunt presaţi, afectaţi sau iritaţi, pot apărea senzaţiile de amorţeală. Principalele simptome ale amorţirii degetelor de la mâini ţin de senzaţia de înţepătură, de furnicătură supărătoare, care nu pare cauzată de niciun disconfort. Uneori pot apărea arsură sau stare de neputinţă, ca şi cum degetele nu ar mai putea servi funcţiilor lor zilnice, potrivit DivaHair.

• Gelul de aloe vera este un remediu pentru pielea uscată. Aloe vera cu istoria sa bogată, cunoscută ca „planta nemuririi”, acţionează ca o magie pe pielea noastră. Din acest motiv, aloe vera este ingredientul de bază din foarte multe produse de îngrijire a pielii, cum sunt gelurile, cremele, loţiunile. De asemenea, gelul de aloe vera poate fi inclus în măştile de exfoliere a pielii, îndepărtând celulele moarte şi reparând tegumentul deteriorat şi uscat. Gelul de aloe vera are proprietăţi antiinflamatoare şi antifungice, care previn infecţiile şi alte neplăceri care pot să apară când tegumentul este uscat. În plus, gelul conţine antioxidanţi, vitamine, enzime şi minerale, compuşi activi care hrănesc şi hidratează pielea, este un tratament perfect pentru echilibrarea cantităţii de sebum produsă de tegument. Asta înseamnă că gelul de aloe vera poate fi folosit şi pentru tenul uscat şi pentru cel gras, informează Click! pentru femei.