Ştafeta României 4×400 m a ratat calificarea în finala Europenelor de Atletism

Petre Apostol

Ieri, la Berlin, în Germania, a avut loc prima probă din cadrul Campionatelor Europene de Atletism la care au fost prezenţi şi reprezentanţi din judeţul Prahova, anume întrecerea de ştafetă masculină 4×400 metri.
Cei doi reprezentanţi prahoveni din ştafeta tricoloră au fost Cristian Radu (antrenor Robertino Tănase), în vârstă de 21 de ani, legitimat la CSM Ploieşti-CS Petrolul Ploieşti, şi David Iustin Năstase (profesoară Maria Andrei), în vârstă de 18 ani, legitimat la CSŞ Ploieşti-CSM Bucureşti, aceştia contribuind, de curând, la medaliile de argint cucerite de echipa României la Campionatele Balcanice (foto), la Stara Zagora (Bulgaria). Alături de cei doi au mai concurat Cosmin Trofin şi Robert Parge.
Ştafeta României a fost departe de calificarea în finală la Europenele de la Berlin, ocupând locul al optulea în seria a doua, cu timpul de 3:10.08 minute, situându-se pe locul 14 în clasamentul general al fazei preliminare.
Primele trei clasate din cele două serii preliminare au obţinut calificarea în finală, alături de încă două ştafete cu timpii cei mai buni dintre cele necalificate în mod direct.
Ştafeta Belgiei a câştigat seria a doua, cu timpul de 3:02.55 minute, în vreme ce echipa Marii Britanii a stabilit cel mai bun timp din faza preliminară (3:01.62 minute, care reprezintă şi cea mai bună performanţă europeană a sezonului), impunându-se în seria întâi.
În finală au mai obţinut calificarea Franţa, Cehia (locurile 2 şi 3 din seria 1), Italia, Spania (locurile 2 şi 3 din seria 2), Polonia, Germania (locurile 4 şi 5 din seria 1).
La Berlin, mai sunt prezenţi încă doi reprezentanţi prahoveni, anume Petre Rezmiveş (născut în 1997, antrenor Augustin Iancu) şi Costin Homiuc (născut în 1997, antrenor Robert Munteanu), ambii legitimaţi la CSM Ploieşti-CS Petrolul Ploieşti, care sunt înscrişi la proba de ştafetă 4×100 metri, programată să se desfăşoare mâine, în ultima zi a campionatelor.