Autorităţile de la Kremlin au decis construirea unui centru cultural în Crimeea, ca prim pas în transformarea peninsulei în capitala culturală a Rusiei, conform unui proiect prezentat de preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters. Proiectul de transformare a
Crimeei în capitală culturală este susţinut de unul dintre vicepreşedinţii Guvernului, Olga Golodets, şi va cuprinde un teatru, operă, muzee, cinematografe şi şcoli de dans.
„Mai mulţi angajaţi ai Muzeului Hermitage, ai Galeriei Tretyakov şi ai Muzeului Rusesc sunt implicaţi în procesul creativ al acestui complex”, a declarat Golodets. „Clădirea centrală va fi un centru expoziţional permanent al celor mai frumoase capodopere de artă internaţionale, care momentan sunt expuse în muzee”, a adăugat aceasta. Scopul proiectului este de a transforma oraşul într-o capitală culturală, a adăugat prim-ministrul, lucru foarte important având în vedere numărul mare de turişti din zonă. Şase opere de artă din mai multe galerii şi muzee din Rusia vor fi mutate în noul centru cultural din peninsulă. Planul de construcţie a unui centru cultural artistic are scopul de a integra Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.