Petre Apostol

Ediția a șaptea Câmpina Open MTB – Race for autism (CMTB) va avea loc duminică, 9 septembrie, cu o zi mai târziu decât a fost inițial programată. Conform organizatorilor, modificarea s-a produs ca urmare a faptului că în data de 8 septembrie au loc un alt concurs de ciclism cu scop caritabil și o competiţie națională.CICLISM B
Ediţia de anul acesta a competiţiei din Câmpina va avea loc pe trasee noi, mai accesibile competitorilor, care îmbină porțiuni spectaculoase și pitorești de pădure cu drumuri asfaltate.
Înscrierile se pot realiza pe pagina de internet a competiţiei: campina-mtb.ro, iar participanții care achită taxa de participare din timp beneficiază de reducere de până la 50%.
Toate fondurile obținute din taxele de participare vor fi folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din comunitate.
În urma celor şase ediţii care s-au desfăşurat până acum s-au strâns 146.000 lei, fonduri care s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiale de lucru pentru Centrul de zi „Sf. Filofteia” și familiile beneficiare ale centrului, precum şi în cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă, care au vizat integrarea copiilor cu TSA în învățământ.
De asemenea, au fost livrate programe de pregătire pentru echipa centrului „Sf. Filofteia”, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu TSA și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli.
Organizatorii competiţiei de la Câmpina sunt Asociaţia Glasul Autismului şi Fundaţia Romanian Angel Appeal, care vor deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin mișcare) adresat copiilor cu TSA, urmând ca, din fondurile strânse anul trecut şi în acest an, să fie renovat și mobilat spaţiul identificat pentru realizarea respectivului centru şi se vor organiza primele grupuri de socializare şi terapie.
Categoriile de concurs la Câmpina Open MTB sunt următoarele :
– Categoria Elite este destinată cicliştilor legitimaţi la Federaţia Română de Ciclism.
– Adulţi (traseu lung, 28 km): masculin 18-29 ani; feminin 18-29 ani; masculin 30-39 ani; feminin 30-39 ani; masculin 40-49 ani; feminin 40-49 ani; masculin +50 ani; feminin +50 ani
– Traseul lung este deschis pentru ciclişti cu pregătire avansată.
– Adulţi (traseu scurt, 14 km): masculin 18-29 ani; feminin 18-29 ani; masculin 30-39 ani; feminin 30-39 ani; masculin 40-49 ani; feminin 40-49 ani; masculin +50 ani; feminin +50 ani
– Traseul scurt este destinat doar cicliştilor amatori, nefiind permisă participarea sportivilor legitimaţi la Federaţia Română de Ciclism.
– Juniori : masculin 15-17 ani; feminin 15-17 ani
– Categoria Juniori Elite destinată cicliştilor legitimaţi la Federaţia Română de Ciclism
– Copii băieţi 6-8 ani; fete 6-8 ani (participare – doar însoţit de un adult)
– Copii băieţi 9-11 ani; fete 9-11 ani (participare – doar însoţit de un adult)
– Copii băieţi 12-14 ani; fete 12-14 ani – o tură traseu scurt
– Categoria Team/Corporate – echipe compuse din 3 până la 5 concurenţi; vârsta minimă este de 12 ani împliniţi, fiind obligatorie participarea într-o echipă a cel puţin doi adulţi.
– Categoria Hobby (Traseu Hobby – 6 km) – este deschisă adulţilor şi juniorilor care doresc să participe, dar nu sunt pregătiţi încă pentru un traseu MTB de concurs.
– Categoria Fundraiser – pentru participanţii care, în mod special, doresc să ajute mai mult cauza organizatorilor.