Petre Apostol

La jumătatea competiţiei de ciclism Turul Ţinutului Secuiesc, întrecere de categorie 2.2 în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, toţi cei trei prahoveni prezenţi în pluton s-au evidenţiat. Sportivii din Prahova prezenţi la competiţie sunt Andrei Cojanu, Ionuţ Andrei (ambii componenţi ai echipei continentale româneşti MsTina Focus) şi Valentin Pleşea (component al echipei Steaua Bucureşti).ciclist b
Competiţia a debutat cu un contratimp individual, probă la care tânărul de 19 ani Andrei Cojanu s-a situat pe locul al şaptelea, la 17 secunde în urma coechipierului lui Valentin Pleşea de la Steaua, Daniel Crista. De altfel, şi Pleşea – fost vicecampion naţional de tineret la contratimp individual (acum are 25 de ani), când concura pentru CS Petrolul Ploieşti, club la care a fost format de către antrenorul Constantin Ciocan – a avut o comportare bună în prologul Turului Ţinutului Secuiesc, sosind al nouălea, cu o întârziere de 25 de secunde.
În etapa 1, dintre cei trei prahoveni, Ionuţ Andrei s-a clasat cel mai bine, ocupând locul 23, cu o întârziere de două minute şi jumătate faţă de câştigătorul rundei, ucraineanul Yehor Dementyev, de la cealaltă echipă continentală românească, Team Novak.
ciclist cAndrei Cojanu a sosit la doar o secundă în urma acestuia, ocupând locul 29.
De menţionat că Valentin Pleşea, sosit pe locul 41 în această etapă, cu o întârziere de două minute şi 44 de secunde, l-a ajutat pe Daniel Crista (fost component al clubului Petrolul Ploieşti) să-şi păstreze tricoul de lider pentru a doua zi, acesta încheind pe a noua poziţie, la 16 secunde de primul clasat.
A urmat o rundă în care s-au realizat modificări importante la vârf, moldoveanul Nicolae Tanoviţchii, de la Team Novak, preluând conducerea în ierarhia generală, sosind al doilea în cadrul etapei, Crista coborând pe locul al cincilea, după ce a pierdut trei minute faţă de noul lider.
În această etapă, Valentin Pleşea şi Ionuţ Andrei au sosit în acelaşi grup, la aproape opt minute în urma primilor clasaţi, ocupând locurile 28, respectiv 29.
În clasamentul general, la jumătatea competiţiei, cei trei ciclişti prahoveni se aflau la mijlocul ierarhiei, Valentin Pleşea ocupând locul 29, cu o întârziere de 10 minute, Ionuţ Andrei se situa pe locul 31, cu o întârziere de 11 minute, iar Andrei Cojanu se clasa pe locul 33, cu o întârziere de 12 minute.
De menţionat că, dacă Valentin Pleşea evolua încercând să-l ajute pe Daniel Crista, cel mai bine clasat al echipei, Ionuţ Andrei şi Andrei Cojanu aveau misiunea de a-l sprijini pe Denis Vulcan, liderul formaţiei în momentul respectiv, care se situa la graniţa Topului 10.
De remarcat că Andrei Cojanu a ocupat locul al doilea în clasamentul general al tinerilor (U23), după prolog, menţinându-se în Top 10 şi în urma etapei întâi, coborând, însă, pe locul 14 în ierarhie după disputarea rundei a doua, fiind la zece minute de prima poziţie.
În schimb, Ionuţ Andrei – recent întors din Bulgaria, unde a câştigat titlul balcanic cu echipa României la ciclism pe pistă – s-a apropiat de Top 10 la această categorie, urcând treptat, de la pe locul 18 până pe locul 12, la mai puţin de un minut de a zecea poziţie şi la opt minute şi jumătate de podium.

Gerhard Dumitrescu, pe locul al treilea în a treia etapă a Cupei Naţionale XCOciclist gerhard

După performanţa de a se califica în sferturile de finală ale probei de Eliminator (XCE) de la Campionatele Europene de cross country, de la Graz Stratteg (Austria), ocupând locul 11 în clasamentul final, ciclistul ploieştean Gerhard Dumitrescu a revenit în ţară. Iar sportivul de la CS Petrolul Ploieşti a luat parte la a treia etapă a Cupei Naţionale de cross country (XCO), desfăşurată în Timiş, la Harneacova.
Gerhard Dumitrescu a încheiat etapa pe locul al treilea la categoria U23, în urma sportivilor de la Dinamo BikeXpert, Ede Molnar şi Attila Malnasi, adunând 30 de puncte în clasamentul general.
Pentru ciclistul de la CS Petrolul a fost primul podium din acest sezon al Cupei Naţionale, după un loc 4 şi un loc 5, având, astfel, 75 de puncte în total, ocupând a cincea poziţie în ierarhia generală, cu două etape înainte de finalul sezonului.