F. T.

Celebrul ploieștean Petre Oprea, cunoscut și sub numele de “Basarab”, în vârstă de 74 de ani “și-a bătut propriul record în seara zilei de miercuri, după cum se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova. Respectivul s-a ales cu două dosare penale în aceeași zi, la interval de câteva ore, precum și cu o amendă de 5.000 de lei și reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare auto.
În legătură cu acest caz, în comunicatul de presă al poliției prahovene se precizează: “Miercuri după-amiază, polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au oprit în trafic un autoturism care circula pe strada Lebedei. La volan se afla un ploieștean în vârstă de 74 de ani, care avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Polițiștii i-au întocmit un nou dosar penal pentru această infracțiune, fiind cercetat în numeroase alte cauze pentru același gen de faptă.
Câteva ore mai târziu, un echipaj al aceleiași subunități de poliție a oprit în trafic autoturismul, condus de de aceeași persoană. Întrucât se pare că bărbatul prestează servicii de taximetrie neautorizată pe ruta Ploiești–Bucov, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiindu-i reținute, de asemenea, plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului. Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit încă un dosar penal pentru infracțiunea de conducere fără permis”.