V. Stoica

Parcul Municipal Ploiești Vest va găzdui Tabăra națională de sculptură monumentală – România 100, organizată în Anul Centenarului, de Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Ploiești. Potrivit regulamentului de organizare, sculptorii care doresc să participe la această tabără trebuie să se înscrie până la data de 15 septembrie, prin depunerea unui Curriculum Vitae cu fotografie, a cinci fotografii ale lucrărilor recente de artă monumentală din alte tabere, dar și a două sau trei schițe sau fotografii ale modelului propus pentru lucrarea care ar urma să fie realizată în tabăra care se va desfășura pe parcursul întregii luni octombrie, la Parcul Municipal Ploiești Vest.
Selecția artiștilor – șapte la număr – va fi efectuată în urma evaluării portofoliilor primite din partea acestora de către o comisie special constituită în acest sens, persoanele selectate urmând să primească invitația oficială din partea Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești. Instituția menționată anterior va asigura cazarea la hotel a artiștilor care vor participa la tabără, în camere single, plata marmurei și a transportului acesteia până la Ploiești, dar și trei cioplitori pentru o perioadă de șapte zile, pentru degroșarea sculpturilor. La acestea, se va mai adăuga și suportarea onorariului sculptorilor, reprezentând contravaloarea drepturilor de autor în cuantum de 10.000 de lei brut/ participant impozabili, plus remunerarea comisarului de tabără.
Fiecărui artist îi vor fi asigurate accesoriile de lucru (16 dulapi de lemn) și maximum 2,5 metri cubi de marmură românească de Rușchița.