Primăria Berceni a anunţat că vor fi desfăşurate, în toate satele comunei, o campanie de combatere a insectelor zburătoare și târâtoare (țânțari, viespi, muște, molii, păianjeni, ploșnițe, gândaci, pureci, păduchi, căpușe) precum și de combatere a rozătoarelor (șoareci și șobolani). Astfel, au fost programate un număr de patru operațiuni de
dezinfecție, dezinsecție şi deratizare, în zilele de 14 august, 28 august, 11 septembrie şi 24 septembrie. “În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, datele stabilite vor fi decalate. Pentru evitarea evenimentelor neplăcute pe durata aplicării tratamentului din zilele mai sus enumerate, nu se recomandă expunerea pe zonele publice a copiilor, vârstnicilor și a persoanelor cu probleme respiratorii”, au ţinut să precizeze reprezentanţii Primăriei Berceni.
Tratamentele vor fi efectuate terestru, având ca obiect dezinfecţia bacteriană, antifungică, combaterea insectelor zburătoare şi târâtoare, dar şi a rozătoarelor. Produsele folosite sunt avizate, pentru profilaxia sanitar-umană, de Ministerul Sănătăţii, dar sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice.